Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Who You Selling For

  • Megjelenés: 2016. Október 21.
  • Felvételek: 2015-16
  • Műfaj: Hard Rock - Blues
  • Hossz: 51:46
  • Kiadó: Razor & Tie
  • Producerek: Kato Khandwala
  • Előző: Goin to Hell (2014)
  • Következő: Death by Rock and Roll (2021)
  • Kislemezek az albumról: Take Me Down - Oh My God - Back to the River

WHO YOU SELLING FOR The Pretty Reckless amerikai rockzenekar harmadik stúdióalbuma. 2016. október 21-én adta ki a Razor & Tie. Az album a 13. helyet szerezte meg az amerikai Billboard 200-on és a 23. helyet az Egyesült Királyság albumlistáján. A vezető kislemez, a "Take Me Down" 2016 októberében a Billboard US Mainstream Rock toplistájának élén állt. Az album az "Oh My God" és a "Back to the River" kislemezeket is megteremtette.

Háttér és kiadás 2015. szeptember elején Taylor Momsen frontember megerősítette, hogy a zenekar új anyagon dolgozik a stúdióban. Momsen az összes dalt Ben Phillips vezető gitáros mellett írta, míg az albumot Kato Khandwala régóta dolgozó munkatárs készítette. Az album írása röviddel azután kezdődött, hogy befejeződött kétéves turné a zenekar második stúdióalbuma, a Going to Hell (2014) támogatására. "Annyi mindent el akartunk mondani, olyan volt, mintha egy szódabikarbóna rázott volna meg a turnén, majd amikor elkezdtünk írni, feltörtük a pecsétet" - mondta Momsen. "A túrázó élet nagyon elszigetelődik. Busz vagy repülőgép ablakán keresztül nézi a világot. De a zene a gyógyító tényező. Ez az egyetlen dolog, ami megalapozó és igazi társ az erdőn keresztül. Megmentett minket - ismét."
Az album címét, a Who You Selling For -ot és megjelenési dátumát hivatalosan 2016. augusztus 9-én jelentették be. A címmel kapcsolatban Momsen azt mondta: "Számomra ez egy olyan kérdés, amely megkérdőjelezi, hogy mit csinálok az életemmel. Megkérdőjelezi cselekedeteim értelmét, bármi is legyen ez. Nagyszerűbb módon meghatározza a lemezt azzal is, hogy megkéri a hallgatót, hogy vizsgálja meg az egyes dalok jelentését a nyilvánvaló mellett. " Azt is elmagyarázta, hogy a feldolgozás" nagyon közvetlen módon reprezentálja azt, ahogyan jelenleg érzem magam. Azt akartam, hogy művészi legyen, és azt hangoztassa, ahogy érzem ez a csomópont az életemben. Egy művész jött hozzám ezzel a képpel, és ez tökéletes volt! A művész közeli barátja, aki névtelen akar maradni, de hallották a lemezt, és a zene alapján dolgoztak hozza létre azt a képet."
A Who You Selling For vezető kislemeze, a "Take Me Down", digitálisan jelent meg 2016. július 15-én, [6] és július 19-én szolgálták az amerikai aktív rock rádiónak. Amikor a kislemez 2016. november 5-én a Billboard mainstream rock-listájának élén állt, a The Pretty Reckless lett az első felvonás, amely első négy bejegyzését elküldte ezen a listán az első helyre, valamint a legtöbbet elért női frontcsoport. Az "Oh My God" 2016. szeptember 9-én jelent meg az album második kislemezeként. Az album támogatása érdekében az együttes elindult a Who You Selling For Tour-on az Egyesült Államokban, amely 2016. október 20-án indult az oklahomai Tulsában. A harmadik kislemezt, a "Back to the River" -et 2017. június 13-án küldték az amerikai aktív rádiónak,

Kritikus fogadtatás Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa úgy vélekedett, hogy a zenekar "úgy döntött, hogy a Who You Selling For oldalán nő fel, és a benne rejlő izmoknak és Kato Khandwala producer éles tagolásának köszönhetően ez az öntudatos érlelés sikerrel jár." Chad Bowar Loudwire azt írta, hogy az album "folytatja a hangzásának érését, változatos tételnyi emlékezetes dalt szállít", és így zárta: "Túl sok hard rock zenekar sterilnek és kiszámítottnak tűnik, ez teszi a Who You nyersségét, érzelmét és eredetiségét. Az Selling For még jobban kiemelkedik." Emma Matthews a Rock Sound-ból megjegyezte, hogy" A Pretty Reckless fejlődhetett az évek során, de az egyik jellemzője Taylor Momsen frontember félelmetlensége a változásokkal szemben."

Dallista

# Cím Szerzők Producerek

Hossz

01 The Walls Are Closing in/Hangman Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 6:37
02 Oh My God Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 3:25
03 Take Me Down Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 4:13
04 Prisoner Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 3:00
05 Wild City Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 4:48
06 Back to the River (with Warren Haynes) Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 5:08
07 Who You Selling for Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 2:48
08 Bedroom Window Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 2:04
09 Living in the Storm Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 5:01
10 Already Dead Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 4:16
11 The Devil's Back Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 7:06
12 Mad Love Taylor Momsen
Ben Phillips
Kato Khandwala 3:23
 

Cikkek

Kislemezek

2021.01.24

 

Dalszövegek

2016.09.24